Ziekenhuis Tjongerschans sluit zich aan bij Het Oogzorgnetwerk

vrijdag 10 oktober 2014, Tijd 16:03 uur

Heerenveen, 10 oktober 2014. Op 6 oktober jl. heeft Ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen een overeenkomst tot samenwerking getekend met Het Oogzorgnetwerk, een samenwerkingsverband van oogheelkundige zorgverleners in Nederland.

Met de toetreding van het ziekenhuis bestaat het netwerk uit vijftien afdelingen oogheelkunde die samenwerken aan het optimaliseren van de kwaliteit van oogheelkundige zorgverlening. Door het uitwisselen van kennis en ervaringen tussen de aangesloten ziekenhuizen wordt het niveau van oogheelkundige zorg continu verbeterd en de patiënt optimaal bediend. Het Oogzorgnetwerk richt zich onder andere op het zichtbaar en aantoonbaar maken van kwaliteit van zorg, het optimaliseren van patiëntenstromen en het leggen van een verbinding tussen alle oogheelkundige ketenpartners.

Het Oogzorgnetwerk is in 2001 opgericht door Het Oogziekenhuis Rotterdam, het ziekenhuis is dan ook blij met de toetreding van de Tjongerschans. “Wij zijn erg verheugd dat de afdeling oogheelkunde van de Tjongerschans toetreedt tot het Oogzorgnetwerk.”, aldus Marion Heres, lid Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis. “ Samenwerking binnen Het Oogzorgnetwerk levert betere oogheelkundige zorg op voor nu en in de toekomst”.

Patrick Vink, Sectormanager Tjongerschans: “Ziekenhuis Tjongerschans wil met participatie in het Oogzorgnetwerk tot uitdrukking brengen dat de oogheelkundige zorg in het ziekenhuis van toonaangevend niveau is. Ook willen we gebruik maken van de kennis van het netwerk om de patiëntenzorg en –logistiek adequaat en voortvarend te verbeteren. Daarnaast zullen de oogartsen een nauwe samenwerkingsrelatie met de andere oogartsen binnen het netwerk en de opticiens in de regio nadrukkelijk vorm geven.”

Bron: Oogzorgnetwerk

Geplaatst door: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen